Hur allting började...

Det hela är en ganska lång historia. Den person som jag vill skänka ett extra stort tack till är min lillasyster. Utan de ändlösa timmar som hon tillbringade framför datorn hade vi nog aldrig kommit  i kontakt med denna underbara ras. Hon har visserligen en klasskamrat som har en field, men eftersom Fanny trodde att det var en "fiddel spaniel" kunde vi inte hitta den någonstans.

Nåväl, till slut hittade hon rätt.

Vi läste allt vi kunde hitta om rasens egenskaper och träffade klasskamratens hund ett antal gånger för att verkligen känna efter.

Jag kan väl erkänna att jag var ganska skeptisk till hund från första början, så även pappa. På något sätt växte sig intresset allt större. Vi började leta efter olika uppfödare, gick på "My Dog" i Göteborg. Alla de frågor vi hade, vilka var ganska så många, fick vi svar på när vi besökte rastorget. Efter det kunde ingen av oss släppa tanken, nu var vi alla helt övertygade. 

Vi fick kontakt med en jättetrevlig uppfödare, sedan rullade allt på. Vi hälsade på valparna flera gånger och redan efter första besöket blev vi stormförtjusta i de små liven. Vi förälskade oss inte bara i valparna, utan också  i  mamman och pappan.  De var så undebart goa'.

När nu Sessan sitter här bredvid mig kan jag inte hindra mungiporna från att breda ut sig. Hon är helt enkelt den mest underbara hund som finns!

/Lill-matten och stora syster Emma i familjen

Dagen då vi hämtade Sessan